Sukker afhængighed

Mange mennesker kommer til mig, fordi de ønsker at give slip på sukkerafhængighed.
Når vi er afhængige af sukker, er det i virkeligheden en følelse vi søger, en følelse som gør os glade eller trygge eller rolige, giver os trøst osv.
Som små børn oplever vi f.eks. en dejlig følelse af  tryghed, samhørighed, kærlighed når familien  er samlet til en hyggelig stund. I de situationer hører der ofte noget sødt og lækkert til, som vi spiser med stor nydelse.  Vi kommer på den måde til at forbinde lækkerier med følelsen, som er fremkaldt af samværet med de mennesker, som har stor betydning for os i barndommen. Som vi føler os trygge sammen med, som giver os kærlighed, glæde og velvære.
På samme måde bliver børn ofte belønnet eller trøstet med noget sødt. Og barnet får igen en god, dejlig følelse, som bl.a. bliver forbundet med sukker.
Denne “tilvænning” til søde sager bliver senere i livet brugt til at skabe den gode, dejlige følelse eller til trøst og belønning. Eller det tror vores underbevidste sind er sandheden!
Når vi så ønsker at give slip på søde sager af forskellige grunde, er det næsten umuligt. Vi kan, med hjælp fra vores bevidste sind og gode argumenter,  måske holde fast i den gode beslutning en dag, to dage eller hvis vi er rigtig ihærdige en uge. Men når vi så befinder os i en situation, hvor vi har brug for at mærke en god følelse med os selv, er trætte eller triste, stressede eller ulykkelige, er blevet uretfærdigt behandlet eller noget helt andet som forstyrrer vores indre ro, tager det underbevidste sind over og overbeviser os om, at det vil hjælpe med et stykke chokolade el. lign. Og det gør det! Det hjælper – i det øjeblik du spiser det. Men så er det også slut med den gode følelse og den dårlige samvittighed og selvbebrejdelserne sætter ind.
Med hypnoterapi kan man ændre på den programmering, som tidligere i livet har skabt sukkerafhængigheden og derved give slip og få nye sunde vaner.