Panikangst

Panikangst kan opstå ud af det blå – eller sådan kan det føles. Bedst som man er i gang med noget helt andet kan angsten overmande en, man kan føle sig lammet, få vejrtrækningsbesvær og et voldsomt ubehag i kroppen.
I starten tror man måske, at man er ved at blive syg. Kroppen reagerer med hjertebanken, rystelser og sved. Måske føler man, at man skal besvime, eller at man er ved at få et hjerteanfald.
Man kan opleve dødsangst, eller føle at man er ved at blive sindssyg. Nogle opsøger læge eller skadestue, fordi de tror de er alvorligt syge.

Der kan være mange årsager til at sindet reagerer med angst. Ofte er det en reaktion på, at man over en længere periode har haft et højt niveau af stress og/eller bekymring.
Angst kan være arveligt, da man som barn lærer sine reaktioner fra forældrene. Men angst kan også være et resultat af et meget sårbart eller sensitivt sinds tolkning af sine omgivelser og hændelser. Igen er det ofte den programmering, der er sket i barndommen, som er årsag til at man på et tidspunkt i livet reagerer med angst. Hvis ikke der bliver taget hånd om angsten, kan man opleve at få angst for angsten. En meget ubehagelig situation som kan fortsætte i ring.

Angst er hæmmende og ødelæggende for livskvaliteten. Ligegyldig hvad årsagen er til angst, er det vigtigt at gøre noget ved den. Ingen bør leve et liv med angst.
Ved mildere former for angst findes der forskellige værktøjer, man kan lære sig for at holde angsten nede og med tid lære at mestre så godt, at mange formår at slippe den.
Andre har brug for hjælp for at komme derhen.
Hypnoterapi kan afhjælpe angst ved at skabe en omprogrammering i hjernen